Lezing ‘De stoute werknemer’ – 19 september 2013

Op de werkvloer gaat het er soms ruig aan toe: een werknemer die hete koffie in het gezicht van een collega gooit, een verzekeringsadviseur die dronken en opdringerig bij vrouwelijke klanten op bezoek gaat, een werknemer die elke vrijdag een paar blikjes frisdrank wegneemt, een werknemer scheldt zijn werkgever uit op zijn facebookpagina, een vleesbezorger plast in de keuken van een klant en een kokkin in een familierestaurant blijkt in haar vrije tijd porno-actrice te zijn. De werkgever die dat echt niet wil tolereren kan de werknemer dan op staande voet ontslaan. Uiteraard kan dat niet ‘zomaar’. Voor een geldig ontslag op staande voet gelden strenge eisen.

In zijn lezing voor SLN, die aansluitend op het college Arbeidsovereenkomstenrecht wordt gegeven zal mr. Stefan Sagel de ins en outs van het ontslag op staande voet bespreken. Hoe erg moet het wangedrag zijn? Moet het ontslag echt direct worden gegeven, of heeft de werkgever wel wat bedenktijd? Moet de werknemer zijn gewaarschuwd?

Als arbeidsrecht- en cassatieadvocaat bij De Brauw heeft Sagel veel praktijkervaring met zulke ontslagen. Hij is bij een groot aantal beslissingen van de Hoge Raad over ontslag betrokken geweest als advocaat. In mei 2013 is hij in Leiden gepromoveerd op een proefschrift over het ontslag op staande voet.

17:00 Inloop met koffie en thee
17:15 Aanvang lezing
18:00 Borrel

Lezing De stoute werknemer poster

Advertenties