Congres

poster congres definitief

Na ruim een half jaar aan voorbereiding was het op 18 mei eindelijk zover: het jaarlijkse congres van Sine Labore Nihil. Dit jaar stonden massa-ontslagen en reorganisaties centraal. Ons doel van de dag was om een zo gevarieerd mogelijk programma te verzorgen zodat het thema van de dag werkelijk van alle kanten belicht werd.

De dag werd geopend met een lezing gegeven door prof. mr. Grapperhaus. In een boeiend betoog vertelde hij ons over het arbeidsrecht als rechtstatelijk principe. Hierna was het tijd voor een juridisch- technisch verhaal. Mr. Ridder van het kantoor Kennedy van der Laan vertelde ons de ins en de outs over het sociaal plan en de transitievergoeding. Ook het bedrijfsleven was vertegenwoordigd. Dhr. van Duijn, CEO van Achmea, gaf ons een inzicht in de reden waarom een bedrijf de stap maakt om over te gaan tot een reorganisatie.

Na deze drie lezingen was iedereen toe aan een lekkere lunch. Samen met de sprekers werd er onder het genot van een broodje nagepraat over alles wat er gedurende het ochtendprogramma aan bod was gekomen.

Vervolgens kon iedereen zich tijdens de workshops laten bijspijkeren over een onderwerp naar keuze. Er waren niet enkel advocatenkantoren aanwezig, ook de vakbond, het UWV en de rechtspraak waren vertegenwoordigd. Dit leidde tot leuke contrasten. Zo werden er tijdens de eerste workshopronde juridisch inhoudelijke lezingen gegeven door Stibbe en L&A, terwijl er bij de workshop van FNV interessante, niet-juridische, discussies ontstonden over de rol van de vakbond.

Ook tijdens de tweede workshopronde was er voldoende mogelijkheid om door verschillende sprekers geinformeerd te worden. Het UWV lichtte zijn rol toe, prof. mr. Boot stelde de rol van de rechter tot discussie en Mr. Sprengers van Sprengers advocaten gaf ons inzicht in het werk van een echte werknemersadvocaat.

Het inhoudelijke deel sloten we af met een lezing gegeven door prof. mr. Barentsen. Hierbij was het opletten geblazen, want in de quiz werden pittige vragen gesteld over zijn verhaal en over de lezingen die eerder die dag waren gegeven. Iedereen deed enthousiast mee, hetgeen niet verwonderlijk was aangezien de winnaars ieder een reischeque ter waarde van maar liefst €100,- wonnen!

Nu het inhoudelijk gedeelte aan een eind gekomen was, was het tijd voor een borrel. Dat deden we niet alleen: Achmea, Lexence, Nysingh advocaten, TeekensKarstens advocaten en CMS waren ook op deze netwerkborrel aanwezig. Naast dat het voor de deelnemers een kans was om met potentiële werkgevers in contact te komen, was het daarnaast ook erg gezellig om met de aanwezigen van deze kantoren te spreken.

De commissie kan terugkijken op een geslaagde dag. Ons harde werken tijdens de voorbereiding is beloond met de aanwezigheid van alle enthousiaste deelnemers, gepassioneerde sprekers en interessante kantoren en bedrijven!

sln

 

Advertenties